Vad kan du skicka utöver rosor?

När du tänker dig ett blombud med en bukett tänker du ofta rosor. Men är rosor i olika färger det enda som du kan skicka som blommogram? Så klart att det inte är så!

Det finns en rad andra blommor som är hur fina som helst. Det är helt otroligt hur många fantastiska färger som finns helt naturligt i naturen. Både i Sverige och i andra länder som vi kan köpa blommor från. Och glöm inte bort att du numera kan skicka torkade blommor och växter såväl som rosboxar som håller mycket längre än en vanlig bukett.

Några andra fina blommor som du kan skicka är:

  • Tulpaner – På våren är tulpaner ett underbart val. Tulpanen är blomman som vi svenskar förknippar med denna årstid. Fast du kan välja buketter med tulpaner redan mot årets slut då de har odlats fram lokalt med hjälp av lökar som har bott i kylar i Sverige.
    Om du köper tulpaner då de fortfarande är knoppar kommer de att börja blomma efter att mottagaren fått buketten från dig. Det är ju en ljuvlig present. Nästan lite som att ge en krukväxt som kommer att glädja så mycket längre än en enkel bukett med blommor som har en begränsad livstid.
  • Gerbera – Gerbera är en blomma som andas vår och som vi ofta har i våra trädgårdar. Men det här är också en superfin blomma i en bukett.
  • Peoner – Peoner är snittblommor som kan passa fint i en bukett som ska se lite annorlunda ut. Kolla om de finns med i sortimentet då du ska skicka blommor.

När du ska skicka blommor behöver du inte veta namnet på blommorna som är med i buketter. Du kan helt enkelt gå på bilder och välja det som du tycker ser fint ut.

Recension av Bellis

Bellis är för dig som vill skicka blommor i Uppsala med hjälp av en lokal florist. Det här är en blomsterhandel som ordnar med vackra buketter,

Läs mer »