5 fantastiska effekter av blommor i din omgivning

Blommor har en djupgående påverkan på mänskliga känslor, beteende och övergripande välbefinnande. Du kanske inte ens tänker på hur mycket som händer i ditt sinne då du passerar en bukett med röda rosor eller kör förbi en blomstrande äng.

Det är inte alls konstigt att vi människor vallfärdar till platser som Keukenhof eller bara känner att vi måste ha bilder på blommor omkring oss. Blommorna påverkar oss på helt fantastiska sätt. Låt oss kika på 5 effekter av blommor som du kanske inte har tänkt på förr…

  1. Blommor kan förbättra humöret

Säg den som inte blir glad av en bukett blommor på alla hjärtans dag! Men det handlar inte bara om att vi tycker om att få en present som är vacker. En studie av forskare vid Rutgers University fann att blommor har en omedelbar inverkan på lycka.

blommor glad
Du kan bli glad av blommor!

Deltagarna uttryckte “sanna” eller “upphetsade” leenden när de fick blommor vilket visade extraordinär glädje och tacksamhet. Denna reaktion var universell i alla åldersgrupper. Blommor har också en långsiktig positiv effekt på humöret. Studiedeltagare rapporterade att de kände sig mindre deprimerade, oroliga och upprörda efter att ha fått blommor, och de visade en högre känsla av njutning och tillfredsställelse med livet.

Du kan läsa mer om denna studie här.

  1. Förbättrar minne och koncentration

Forskning har visat att närvaron av växter och blommor på arbetsplatsen leder till förbättrad koncentration, minne och produktivitet. En studie fann att uppgifter utförda i miljöer med prydnadsväxter utfördes med större noggrannhet och högre resultatkvalitet än i miljöer utan natur.

Nu förstås du varför du inte ska se plantor och växter på ditt hemmakontor som en onödig utgift. De kan vara minst lika viktiga som den ergonomiska stolen du sitter på!

  1. Stressreducering

En studie från University of North Florida fann att människor som levde med blommor i sina hem under bara några dagar rapporterade en signifikant minskning av deras stressnivåer och förbättringar i deras humör. Närvaron av blommor ledde till anmärkningsvärda minskningar av stress mätt med fysiologiska och självrapporterande bedömningar.

Detta kan vara något att tänka på när du ska skicka kondoleansblommor och undrar om de ska skickas hem till personen eller kanske bara till själva begravningen. I hemmet kommer blommorna att göra en insats och lindra den stress som oundvikligen är en del av tiden efter begravningen.

  1. Sociala förbindelser

Blommor är en kraftfull symbol i social anslutning. En studie från Harvard University visade att människor som har färska blommor hemma känner en ökning av känslor av medkänsla och vänlighet för andra. Dessutom är blommor förknippade med ökad kontakt med vänner och familj, troligen för att de skapar en välkomnande atmosfär och en delad uppskattning för skönhet.

blommor barn

  1. Läkning och återhämtning

Blommor förskönar inte bara ett utrymme utan bidrar också till läkning. Forskning har visat att patienter på sjukhus som hade blommor eller krukväxter i sina rum använde mindre smärtstillande medicin, hade lägre blodtryck och var mindre trötta än de utan botaniska dekorationer. Patienterna rapporterade också mer positiva känslor och högre tillfredsställelse med sina rum när blommor var närvarande, vilket sannolikt bidrog till en snabbare återhämtning.

Dessa studier belyser bara några av de många sätt på vilka blommor kan påverka våra liv positivt och förstärker deras värde bortom enbart dekoration. Detta kan vara bra att komma ihåg när du inte är riktigt säker på om du verkligen ska lägga tid och pengar på blommor eller på att besöka platser där du omges av blomster.

Recension av Euroflorist

Det är enkelt och otroligt välsorterat i Euroflorists butik online. Det här är en blomsterhandel som vänder sig till precis alla. Du finner billiga blombud såväl

Läs mer »