palletblad

Ska ni ha palettblad på jobbet?

Växten som kallas för palettblad och som finns i flera färger är oerhört populär. Ibland stavas den palettblad och ibland pallettblad men det är samma växt vi talar om med fina blad i färgskiftningar som lila.

Ska ni ha palettblad i lila eller annan nyans på jobbet? Kanske det. Vi tar en titt på för och nackdelar med detta val.

Palettblad på jobbet innebär med arbete

Men innan vi ser på plus med en palettblad buske eller kruka med växten så ska det sägas att det här är arbete. Det är inte som en konstgjord fredskalla eller fiolfikus. De konstgjorda blommorna och växterna förblir fina utan att någon kommer ihåg att vattna!

Fördelarna med pallettblad på jobbet:

  1. Den här växten kräver inte mer än vanlig blomjord så det är enkelt att plantera i en kruka.
  2. De flesta tycker om lila palettblad och andra varianter så dina medarbetare kommer att tycka att det ser fint ut.
  3. Palettbladen kräver inte mycket vattning så om någon glömmer lär det inte sluta i katastrof.
  4. Den här växten växer så att det knakar. Ni får beskära palettblad då och då för att plocka hem vilket kan anses vara trevligt.
  5. Det går bra att ställa i fönster och faktum är att bladen får starkare färger av mycket solljus och då blir det ännu vackrare.

palettblad lila

Palettblad skötsel på en arbetsplats

Om ni inte har en vaktmästare som kan sköta blommor och växter är det som sagt kanske bäst att satsa på konstgjorda alternativ eller torkade växter. Det är till exempel så att palettbladen måste flyttas omkring i enlighet med ljuset.

Det får inte bli för ljust så söderlägen kan passa bra på vintern men när sommaren kommer behöver krukan en ny plats. Då gäller det att någon har ansvar för detta så att bladen inte bränns av alltför intensivt solinsläpp.

Det går bra att ha palettblad utomhus under vår, sommar och höst. Om din arbetsplats har en uteplats så är detta en möjlighet. Men det gäller då alltså att komma ihåg att flytta på krukorna när vintern kommer så att växterna inte dör.

Rätt känsla för kontoret

Det går inte att komma runt att palettblad i lila och röda toner passar väldigt bra på arbetsplatser. De har en värmande effekt som verkligen kan skapa god energi där du jobbar. Dessutom går det ju att få en buskigare effekt genom att beskära palettblad på rätt sätt så att den inte bara växer uppåt.

Det här blir perfekt om du vill skapa en naturlig skärmvägg på ditt skrivbord. Det är bara att klippa palettblad så att de förgrenas på önskat sätt. Detta kan rentav vara ett kul projekt för dig och flera medarbetare.

Ska ni ha palettblad på jobbet eller kanske rosor i box som förblir fina oavsett vad? Det här beror helt och hållet på hur mycket tid och kraft ni kan lägga på växtligheten på kontoret. Om det finns ett intresse för att sköta växterna eller en anställd som kan göra detta är palettbladen ett finfint val. De passar mycket bra. Om inte bör ni se på andra möjligheter!

Recension av Euroflorist

Det är enkelt och otroligt välsorterat i Euroflorists butik online. Det här är en blomsterhandel som vänder sig till precis alla. Du finner billiga blombud såväl

Läs mer »