Var ska jag skicka kondoleansblommor?

Kondoleansblommor blir aktuella när någon gått bort men det här är inte samma sak som begravningsblommor. Begravningsblommor skickar du till begravningen och det betyder en viss dag och viss tid. Dessa måste du beställa i tid för att de ska komma fram till begravningen då den är aktuell.

Kondoleansblommor kan du skicka under en längre period efter dödsfallet. Om du får höra att någon du känner just har förlorat en anhörig och att begravningen har varit kan du skicka kondoleansblommor. Det här är en bukett med en hälsning från dig där du talar om att du vill visa ditt deltagande i sorgen.

Kondoleansblommor är viktiga

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan begravningsblommor och kondoleansblommor. Fast det är inte förbjudet att skicka det som traditionellt kallas för kondoleansblommor till en begravning. I grund och botten rör det ju sig om samma tanke där man vill visa omtanke och kärlek med blommor.

Kondoleansblommor är ofta vackra buketter med färger som känns bra att se på under en sorglig tid. När du vänder dig till en florist får du fina förslag på kondoleansblommor och du kan välja utifrån bilder för att det ska bli en fin hälsning med rätt känsla.